Οι μαθητές μας κλήθηκαν να υποτιτλίσουν βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους. Πιο συγκεκριμένα, με τη βοήθεια της εικόνας και της ανεξάντλητης φαντασίας τους δημιούργησαν τις δικές τους ιστορίες και διαλόγους στην αγγλική γλώσσα χρησιμοποιώντας ειδικό πρόγραμμα υποτιτλισμού.

Έτσι, οι μαθητές μας είχαν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τον μαγικό κόσμο του «υποτιτλισμού» μέσα από μία ιδιαίτερα ευχάριστη και εποικοδομητική διαδικασία. Έπειτα, οι υποτιτλισμένες ταινίες παρουσιάστηκαν σε όλους τους μαθητές του σχολείου μας για ανταλλαγή απόψεων και ιδεών!

  • Με σύνθημα «Υιοθετώ και δεν αγοράζω (Adopt, don't shop!)», οι μαθητές μας της A' Class ολοκλήρωσαν τον υποτιτλισμό της ταινίας Take me home (2016) στην αγγλική γλώσσα, η οποία πραγματεύεται την υιοθεσία ζώων.
  • Οι μικροί μας ντετέκτιβ της B’ Class έλυσαν και πάλι το μυστήριο! Βασισμένοι στην εικόνα, δημιούργησαν τη δική τους ιστορία, τη μετέφεραν σε υπότιτλους στην αγγλική γλώσσα και τελικά, έπιασαν τον «δολοφόνο» (Defective Detective, 2011)!
  • Μια ιστορία που υμνεί την αγάπη και τα όνειρα, αυτή του Καρλ Φρέντρικσεν και της αγαπημένης του Έλι (Up, 2009), ανέλαβαν να υποτιτλίσουν στην αγγλική γλώσσα οι μαθητές μας της C' Class και το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό!